Pescarusul – Andrei Serban la prima colaborare cu un teatru independent din Romania

0
1422
Unde: teatrul Unteatru

Premiera: 16 June 2018

Unul dintre cei mai apreciaţi şi inovatori regizori, Andrei Şerban, va colabora în premieră cu un teatru independent din România, pentru montarea spectacolului Pescăruşul, după faimoasa piesă a lui Cehov. Avanpremierele sunt programate pentru 12, 13, 14 şi 15 iunie 2018, la Unteatru, de la ora 19:00. Premierele spectacolului vor avea loc pe 16 şi pe 17 iunie, la Unteatru, de la ora 15:00.

Regizorul Andrei Şerban va participa la câte o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul după fiecare premieră. Spectacolul este inclus şi în programul Zilele unteatru, festivalul aflat la ediţia a opta.

Despre acest spectacol şi despre colaborarea cu Unteatru, Andrei Serban declara: Am primit bucuros invitaţia de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinereţe de la La Mama din New York, acelaşi spirit prietenos şi liber, o comunitate de artişti care, fără niciun considerent material, sunt animaţi de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi <<forme noi>>. El adaugă: „Este o piesă care m-a urmărit toată viaţa şi pe care nu am înţeles-o pe deplin, deşi am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima.”

Spectacolul are mai multe distribuţii:

Medvedenko – Ionuţ Vişan / Liviu Pintileasa

Maşa – Mădălina Anea / Sabrina Iaşchevici

Sorin – Constantin Cojocaru

Treplev – Bogdan Cotleţ  / Anghel Damian / Bogdan Nechifor

Nina – Silvana Mihai / Alina Rotaru

Dorn – Richard Bovnoczki / Vitalie Bichir

Polina –  Virginia Mirea / Florina Gleznea

Şamraev – Gelu Niţu / Silviu Debu

Arkadina – Mihaela Trofimov / Claudia Ieremia

Trigorin – Emilian Oprea / Richard Bovnoczki

La această montare, Andrei Şerban a lucrat alături de regizorul secund Sânziana Stoican şi cu asistenţii de regie Cosmin Alexandru Purice şi Florin Liţă. Valentin Vârlan este scenograf consultant. Textul este o adaptare liberă după o traducere de Maşa Dinescu şi Andrei Şerban.

Biletele se vor pune în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile vor fi publicate pe unteatru.ro în scurt timp. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul şi numărul de locuri.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here