Party Girl


Premiera: 24 October 2014
0
632

Dacă aţi început deja să număraţi zilele până la startul evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest (24-30 octombrie 2014), mai aveţi un motiv: Party Girl, un titlu şi un subiect care intrigă, în cazul în care premiile Camera d’Or şi Un Certain Regard pentru “cel mai bun ansamblu de actori” nu vă impresionează.

Filmul are la bază biografia unei femei nonconformiste, cu o viaţă plină de petreceri şi tot felul de plăceri şi care alege să se aşeze la casa ei printr-un mariaj…la şaizeci de ani. Un alt detaliu interesant legat de film: rolul principal este jucat chiar de această femeie, nimeni alta decât mama unuia dintre cei trei regizori. Ei i se alătură o gaşcă de actori amatori, dar versaţi când vine vorba de apariţii spectaculoase în toiul petrecerii.

Nu mulţi ar avea curajul să regizeze un film despre mama lor, mai ales dacă ea a călcat în picioare toate convenţiile recomandate unei femei din generaţia ei pentru a fi demnă de a fi cerută în căsătorie. Totuşi, regizorul Samuel Theis a fost convins de colegele sale, Marie Amachoukeli şi Claire Burger, captivate de personalitatea mamei lui, iar filmul se anunţă a fi unul plin de surprize chiar şi pentru spectatorul contemporan, pe care puţine lucruri îl mai şochează. Distribuţia include nume importante ale cinematografiei, printre care Juliette Binoche, Kristen Stewart şi Chloe Grace Moretz.

În România, filmul va fi proiectat cu ocazia zilelor dedicate filmelor premiate la Cannes (Les Films de Cannes a Bucarest), între 24 şi 30 octombrie.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here