P’tit Quinquin – un serial detectivistic devenit cult

1
1145

Regizorul Bruno Dumont trece prin P’tit Quinquin la televiziune, dovedind că nici marii auteurs europeni nu pot rezista febrei micului ecran: Steven Soderbergh cu The Knick, Cary Fukunaga și True Detective, dar și recenta veste că David Fincher ar putea regiza serialul HBO Utopia marchează trendul.

Cele patru episoade ale serialul P’tit Quinquin au fost prezentate sub forma un film de 197 de minute (!) la ultima ediție a Festivalului de la Cannes, trezind admirația criticilor prin umorul, rar la Dumont (Camille Claudel), care caracterizează povestea de altfel destul de sumbră a lui Quinquin.

Un băiat dintr-un sătuc, Quinquin, află cumva de o investigație extrem de interesantă a poliției: într-o vacă a fost găsit trupul decapitat al unui om. Împreună cu prietenii săi, Quinquin urmărește investigația polițiștilor Van der Weyden și Carpentier, presărând șotii pe parcurs. Acesta este însă doar primul episod (The Human Beast), următoarele vor aduce un nou cadavru într-o altă vacă (The Heart of Evil), cadavrul principalului suspect într-o vacă (The Devil Incarnate), și mai multe cadavre în vaci în ultimul episod, Allahu Akbar. Un proces complex în care nu este judecat un criminal, ci adultul în general.

P’tit Quinquin poate fi văzut în cadrul Les filmes de Cannes a Bucarest 2014, între 24 și 30 octombrie.

Galerie video

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here