PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?


Cand: 21 Jan - 23 Jan 2015
Ora:19.00
0
643

Cu toţii am trecut prin Bacalaureatul la Limba Română. Cu toţii am asudat deasupra comentariilor despre poezia lui Eminescu, enigma Otiliei sau Moromeţii şi câte şi mai câte.

Dacă vă este un pic dor de adolescenţă poate mergeţi să vedeţi punerea în scenă a spectacolului Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule? de Cătălin Ştefănescu după romanul Moromeţii la Teatrul Act, în perioada 21-23 ianuarie. Regizată de Alexandru Dabija, în piesa îi regăsim pe Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

“Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are ”casă la țară”. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd “intri în manuale”. Sau cînd breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mîncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”. (Alexandru Dabija)

 

Preț bilete: 75 lei (integral) și 60 lei redus (elevi, studenți și pensionari)

Aviz nefumătorilor! În acest spectacol se fumează.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here