Otto Dix – Expozitie la Bucuresti 2014

0
616

În sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă se pot admira până pe 25 mai 86 de gravuri și litografii ale artistului Otto Dix, unul dintre cei mai importanți membri ai noului obiectivism german. 

Otto Dix a fost dat afară de la catedra academică după venirea naziștilor la putere în 1933, a fost decorat cu „crucea federală pentru merit” în RFG, voluntar entuziast în Primul Război Mondial și denunțător ulterior al ororilor războiului, bântuit etern de imaginea caselor dărâmate. Din această ultimă experiență izvorăște ideea celor cincizeci de acvaforte reunite sub un nume simplu: Der Krieg (Războiul). Această serie reprezintă centrul expoziției de la Muzeul Național de Artă, indiscutabil punctul culminant al artei lui Otto Dix.

În aprilie expoziția poate fi vizitată de  miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. În mai, orarul se modifică 11:0019:00.

Tariful de intrare este de 4 RON. În prima miercuri a fiecărei luni intrarea este liberă. 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentGazebo – I like Chopin
Următorul articolWalesa: Man of Hope
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here