Otaku Festival 2015


Cand: 09 May - 10 May 2015
0
584

Cea de-a IX-a ediție a celui mai mare festival de cultură japoneză din România se desfășoară anul acesta în perioada 9-10 mai 2015 la Universitatea Româno-Americană, aducând artiști cosplay și participanți din peste 15 țări.

La ediția din acest an, publicul are ocazia de a descoperi jocurile și seriile de animație și benzi desenate „old school”, dar și cele mai noi titluri din gaming, inclusiv jocuri produse de studiouri independente, dar și cele mai iubite seriale sau benzi desenate din prezent.

Printre activitățile cuprinse pe lista evenimentelor se numără:

·         Cospaly: cei mai apreciați artiști de cosplay din lume vor participa la Otaku Festival. Un juriu internațional va alege reprezentantul României în finala EuroCosplay, care are loc anual la Londra.

·         Ateliere de educație non-formală: caligrafie, croitorie de cosplay, bead art, machiaj, modelare cu materiale termo-plastice, desen, animație, plammo, teatru, ateliere Lego, susținute de invitați străini și de reprezentanți ai mediului academic românesc.

·         Competiție de Anime Music Video: videoclipuri muzicale create de comunitate, ce combină creativitatea și abilitățile de editare video și audio ale participanților cu videclipuri anime sau manga.

·         Zona de gaming, realizată în parteneriat cu BattleKon, cea mai stabilă comunitate a fanilor de fighting games din România, ce va realiza competiții deschise publicului în jocuri precum Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat, Soul Kalibur, Injustice și altele.

Otaku Festival este un eveniment multitematic ce include 4 zone de activitate: Otaku Pop-Culture (manga, anime, cosplay, figurine, jocuri video, muzică, fashion, cinema), Independent Culture (artiști, jocuri video, muzică, reviste și benzi desenate indpendente), Modern Culture (cercetare și educație, industria auto, tehnologie, turism) și Traditional Culture (lifestyle, literatură, arte marțiale, artă culinară).

Ediția de anul acesta reprezintă o premieră pentru Europa, fiind realizată în parteneriat cu Anime Matsuri, una dintre cele mai importante convenții din Statele Unite, ce aduce împreună în Hudson (Texas) peste 20.000 de iubitori de culturii japoneze.

Biletele sau abonamentele pot fi achiziționate, în avans, la prețul de 25 de lei, respectiv 40 de lei. La intrare acestea vor fi disponibile la prețul de 30 de lei sau 60 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here