Oscar Weekend 2020 – Pelicule intrate in cursa pentru Cel mai bun film strain

0
261
Unde: Cinema Elvira Popescu

Cand: 17 Jan - 19 Jan 2020

Între 17 și 19 ianuarie 2020 poţi vedea o parte dintre peliculele intrate în cursa pentru Oscarul acordat celui mai bun film străin. Filmele vor fi proiectate la Cinema Elvira Popescu.

Poţi (re)vedea noul film al lui Pedro AlmodovarDolor y Gloria – și filmul distins cu Palme d’Or la CannesParasite. Nu vor lipsi nici avanpremierele. Printre acestea se numără alte trei filme premiate la Cannes 2019. Este vorba despre câștigătorul Marelui Premiu al Juriului -- Atlantique (Atlantics), Mizerabilii, distins cu Premiul Juriului și Beanpole (Premiul pentru Regie, secţiunea Un Certain Regard).

Unul dintre cele mai așteptate filme ale lui 2020 este Atlantique. A fost apreciat datorită modului în care au fost îmbinate mitul și realismul. Acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânără care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

ATLANTICS Trailer (2019) Netflix

LYTE video

Tot despre comunităţile sărace este vorba și în filmul Mizerabilii. Filmul te va purta pe străzile aceluiași cartier parizian în care trăiau și personajele din romanul omonim scris de Victor Hugo. Revoltele sunt la fel de explozive și după sute de ani. Filmul urmărește încercarea celor de la brigada anti-criminalitate de a reduce delincvenţa juvenilă.

LES MISERABLES (MIZERABILII)

LYTE video

Dacă preferi filmele cu personaje feminine memorabile, interpretate impecabil, poţi alege Beanpole. Filmul a fost inspitat din cartea Războiul nu are chip de femeie. Acţiunea se petrece în Leningradul anilor ’40 și prezintă povestea unei prietenii feminine ce ia o turnură bizară.

Beanpole – Official U.S. Trailer

LYTE video

Admiratorii cinematografiei maghiare pot vedea filmul Those Who Remained. Pelicula are la bază o poveste sensibilă despere o prietenie salvatoare. Personajele centrale sunt o adolescentă și un bărbat rămas cu traume după Holocaust.

Those Who Remained - Official U.S. Trailer

LYTE video

Preţul unui bilet este de 15 lei. Elevii, studenţii și pensionarii vor plăti 10 lei. Poţi cumpăra bilete de pe Eventbook sau din librăriile partenere Kyralina și Humanitas.

Citește și articolul despre alte pelicule reușite -- Femeile anului, în 8 filme de neuitat

Femeile anului, in 8 filme de neuitat

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here