Oscar Weekend 2019

0
721
Unde: Cinema Elvira Popescu

Cand: 17 Jan - 20 Jan 2019

Pentru cinefili, unul dintre weekendurile din ianuarie începe într-o joi, la Cinema Elvira Popescu, locul unde vor fi proiectate filmele apreicate la Cannes: Cold War şi Donbass (propunerea Ucrainei pentru Premiile Oscar). Tot între 17 şi 20 ianuarie 2019, acestor filme li se alătură alte câteva aşteptate cu sufletul la gură, printre care Dogman (în care il vei putea vedea pe actorul premiat la Cannes), Roma (mult lăudatul film regizat de Cuaron), Burning (inspirat dintr-o poveste scrisă de Haruki Murakami) şi Girl (distins cu premiul Camera d’Or).

Oscar Weekend a devenit deja o tradiţie pentru cei impresionaţi mai degrabă de filmele premiate la festivalurile europene. Aceştia sunt interesaţi de modul în care cinematografia de artă este receptată la Hollywood atunci când se anunţă lista scurtă a filmelor intrate în cursa pentru Oscarul decernat celui mai bun film străin.

Printre surprizele ediţiei de anul acesta se numără şi filmul Sunset, regizat de Laszlo Nemes, devenit cunoscut datorită peliculei distinse cu Premiul Oscar în 2016 – Fiul lui Saul. De data aceasta, regizorul maghiar propune o poveste cu suspans în decorurile Budapestei ce amintea de Viena începutului de secol XX. În Sunset, distins la Veneţia cu Premiul FIPRESCI, îl veţi revedea pe actorul Vlad Ivanov, distribuit într-un rol inedit.

Nu va lipsi nici propunerea ţării noastre – Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari.

Mai multe detalii despre filme şi preţul biletelor puteti găsi aici.

 Poţi citi şi Femeile anului, în 8 filme de neuitat

 10 filme de la Cannes (2017) despre care vor povesti şi generaţiile următoare

Femeile anului, in 8 filme de neuitat

10 filme de la Cannes (2017) despre care vor povesti si generatiile viitoare

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here