Orô de Otelo – Festivalul Internaţional Shakespeare

Unde: William Shakespeare
Cand: 02 May 2012
Ora:19:00
0
618

Pe 30 aprilie incepe Festivalul International Shakespeare, festivalul care ne ofera posibilitatea sa vedem teatru montat in alte tari, poate chiar spectacole din categoria revelatie precum Hamlet-ul din 2010 pus in scena de grupul american de avangarda teatrala, The Wooster Group.

Asadar, pentru cei dispusi sa experimenteze, Festivalul aduce la Bucuresti (in paralel se desfasoara si la Craiova) in perioada 30 aprilie – 2 mai trei spectacole create plecand de la piesele lui Shakespeare: Hamlet (Rusia, regizor Nikolay Kolyada), Romeo si Julieta (Lituania, regizor Oskaras Korsunovas) si Orô De Otelo (Danemarca, regizor Eugenio Barba).

In a treia si ultima zi a Festivalului, miercuri 2 mai, vom putea vedea la ora 19.00 in sala ArCuB, spectacolul Orô de Otelo (A Dance Ceremony) în regia lui Eugenio Barba. Spectacolul este al Teatrului  Odin din Holstebro (Danemarca) si o producţie ISTA (International School of Theatre Anthropology).

Muzica live, constand in ritmuri tradiţionale de percuţie din ceremoniile Candomblé (interpretate de Cleber Conceição da Paixão, Ubirajara Santos Monteiro, Luciano Xavier da Silva), se va amesteca cu fragmente înregistrate din opera Othello de Giuseppe Verdi (Othello: Luciano Pavarotti, Desdemona: Kiri Te Kanawa).):

Citind Othello de Shakespeare, interpretul, un bărbat de culoare îmbrăcat elegant, se lasă furat de poveste. El intră în pielea personajelor principale – Othello, Desdemona, Iago, ascultând atent libretul operei lui Verdi. Performerul trece de la un personaj la altul, construind dialoguri între aceştia, dar şi reacţionând în faţa personajelor interpretate.

Spectacolul este bazat exclusiv pe codificările dansurilor zeilor Orixá: toate gesturile, paşii şi mişcările au originea în acest dans al sfinţilor şi zeilor religiei Candomblé.

Orô este termenul folosit pentru a indica o ceremonie. În spectacol, dansurile zeilor Orixá sunt diferite manifestări ale pasiunilor omeneşti care animă principalele episoade ale piesei.

Cu: Augusto Omolù

Durata: 1h

Biletele pentru spectacolul Orô de Otelo pot fi achiziţionate la preţul de 35.00 lei de la casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here