One Day

  0
  966

  One Day poate fi rezumat in cateva cuvinte: doua personaje (un el si o ea), douazeci de ani, o zi. Dupa ce isi petrec impreuna noaptea dupa absolvirea facultatii britanice Edinburgh in 1988, cei doi se intalnesc timp de douazeci de ani in ziua de 15 iulie. De-a lungul anilor, intre cei doi se construiesc o intimitate si afectivitate tipica prietenilor, poate chiar iubitilor. Ramane de vazut.

  Filmul le urmareste vietile nu doar in ziua din an in care se intalnesc, ci si in restul timpului, cand nu sunt impreuna. Ceea ce ofera prilejul constructiei si dezvoltarii destul de minutioase a celor doua personaje principale, dar si a unora secundare.

  Filmul, ecranizare dupa bestseller-ul cu acelasi nume al lui David Nicholls, ma astept sa fie cu un strop peste nivelul unui film comercial. (In ciuda trailer-ului mai mult decat conventional.) Asta in principal nu datorita povestii care e destul de tipizata, nici datorita actorilor: americanca transformata in britanica de dragul filmului Anne Hathaway (The Devil Wears Prada, Alice in Wonderland, Love and Other Drugs) – varianta anilor 2000 a Juliei Roberts- si Jim Sturgess (The Other Boleyn Girl), ci datorita regizoarei daneze Lone Scherfig, care a facut parte alaturi de Lars Von Trier si Thomas Vinterberg din miscarea de film Dogma 95. Scherfig a mai regizat An Education (2009, cu Carey Mulligan, Peter Sarsgaard si Alfred Molina), Wilbur Wants to Kill Himself (2002), Italian for Beginners (2000).

  Pe langa Hathaway si Sturgess, in film interpreteaza un rol secundar Patricia Clarkson, pe care ai vazut-o ultima oara in Friends with Benefits. Daca nu, sigur o stii din Whatever Works sau Vicky Cristina Barcelona.

  Galerie video

  SHARE
  Articolul precedentIngeri in America
  Următorul articolOne Day (2011, R: Lone Scherfig) – trailer
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here