Omul-perna

Unde: Martin McDonagh
Cand: 20 Feb 2015
Ora:19:00
0
869

Omul-pernă prezintă o anchetă în care scriitorul Katurian și fratele său Michal sunt găsiți vinovați: unul ca imaginează crime de neînchipuit, iar celălalt că le-ar experimenta. Povestea este completată cu umor de către cuplul caricatural alcătuit din polițistul cel bun și polițistul cel rău.

„Omul-pernă, un spectacol care crapă de frumusețe. O frumusețe care izbucnește din viscere, dureros, trist, inocent, o frumusețe absolută, desăvârșită, clară, compactă. Piesa Omul-pernă mizează pe poezia ororii, a vulnerabilității rănite, pe emoția viscerală a terorizării inocenței.” – www.unaoarecare.ro

„Prin Omul-pernă, dramaturgul irlandez Martin McDonagh zugrăvește oroarea în dimensiuni halucinante și uriașe numai pentru a se distra ironic și cu dezgust în doze și mai consistente. Când crezi că textul îți semnalizează importanța gestului narativ, autorul îți dărâmă imediat chiar și ideea de poveste; când crezi că Omul-pernă are de-a face cu asfixierea existențială produsă de multitudinea de orori, ți se arată cum umanitatea și sclipirile de bunătate apar de unde te aștepti mai puțin.” – Beatrice Lăpădat, Agenda LiterNet.

Spectacolul este o  producție UNATC, pusă în scenă de studenții promoției 2010-2013, clasa profesorului universitar dr. Adrian Titieni.

Omul-pernă se va juca vineri, 20 februarie 2015, la Godot Cafe-Teatru de la ora 19:00. Prețul unui bilet este 25 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here