Olympus Has Fallen


Premiera: 05 April 2013
0
663

Regizorul Antoine Fuqua, care are la activ succese ca Training Day şi King Arthur, revine, în Olympus Has Fallen, la reţeta filmului de acţiune în cea mai pură tradiţie Die Hard, o reafirmare a eroului macho – imperfect, dar mânat de intenţii bune – întruchipat în anii '80 şi '90 de Mel Gibson sau Bruce Willis.

Gerard Butler joacă rolul agentului secret Mike Banning, fost bodyguard al preşedintelui, intrat în dizgraţie în urma unui accident, căruia i se oferă şansa de a-şi răscumpăra greşeala atunci când Casa Albă (nume de cod „Olimp”) este ocupată de un terorist nord-coreean, iar preşedintele Benjamin Asher (Aaron Eckhart) este răpit. Prins în interiorul Casei Albe, Banning ia asupra sa misiunea de salvare a preşedintelui, încercând să dejoace planurile carismaticului lider al operaţiunii, Kang (Rick Yune), şi să prevină un dezastru global.

În distribuţie îi regăsim pe Morgan Freeman în rolul congresmenului Martin Trumbull, preşedintele Senatului, Angela Bassett (Malcolm X) şi Melissa Leo (Frozen River, pentru care a primit şi un Oscar).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here