O poveste de dragoste, Lindenfeld

0
602

Filmografia regizorului Radu Gabrea pare indisolubil legată de umbra comunismului, care a dat formă nu numai omului, ci și artistului. Ultimul său film, O poveste de dragoste, Lindenfeld se construiește în jurul aceluiași filon tematic, reprezentând în același timp o punte între două lumi pe care Gabrea le numește ale sale: România și Germania.

Adaptare a romanului Lindenfeld al lui Ion T. Morar, repovestit de scriitorii Lucian Dan Teodorovici și Florin Lăzărescu și fixat în scenariu de Adrian Lustig, O poveste de dragoste, Lindenfeld a avut premiera la Festivalul de la Berlin în 2013.

În 2005, în Frankfurt, Ulrich Winkler (Victor Rebengiuc) vede un documentar despre un sat săsesc părăsit din România – Lindenfeld (Poiana Teilor).  Documentarul declanșează în Ulrich fluxul amintirilor unui Lindenfeld din care fusese deportat și în care cunoscuse prima iubire, Helga. Însoțit de servitorul credincios, Boris, Ulrich se întoarce după 60 de ani în satul natal, unde regăsește o Helga (Victoria CociașTrei zile până la Crăciun) îmbătrânită și cinică.

Încercând să facă pace cu trecutul, Ulrich înființează Fundația Lindenfeld, scopul fiind reconstrucția satului. Fiul adoptiv al lui Ulrich se opune însă unui proiect menit să-i știrbescă moștenirea.

În film apar și Mircea Diaconu  și Ion CaramitruO poveste de dragoste, Lindenfeld are premiera națională pe 20 iunie.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here