O expozitie speciala: 100 de miniaturi

  0
  553

  Expoziția 100 de miniaturi de la librăria Cărturești din cadrul noului mall Promenada se deschide publicului marți, 22 octombrie și poate fi admirată până pe 5 noiembrie.

  În cadrul expoziției sunt prezentate cronologic diferite modele de scaune, care marchează momente-cheie din istoria designului din 1800 până în zilele noastre. Piesele vor fi însoțite de schițe, fotografii și reproduceri după documente originale, ilustrând schimbările majore în curentele artistice, politice și economice ale vremii.

  De la epoca meșteșugului, la procesul de producție industrială și până la apariția noilor tehnologii și materiale, expoziția oferă o imagine de ansamblu asupra evoluției designului de obiect.

  Miniaturile reproduc la o scară de 1:6 creații originale precum Stuhl No. 14, primul scaun realizat din lemn curbat cu care Michael Toner a pus bazele producției industriale sau Barcelona, un scaun creat pentru familia regală spaniolă. Nu vor lipsi modelele experimentale, precum Bocca Lip Sofa, un omagiu adus pictorului suprarealist Salvador Dali sau W. W. Stool, un scaun ca o piesă de sculptură fantezistă creată de Philippe Starck la începutul anilor 90’ pentru regizorul Wim Wenders.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here