Nya – spectacol de dans contemporan jucat pe 30 septembrie si 1 octombrie in Bucuresti


Cand: 30 Sep - 01 Oct 2011
Ora:19:00
0
617

In acest weekend vom avea ca optiune de relaxare, pe langa multe filme noi (am numarat vreo sase) si clubareala, alternativa unui spectacol de dans. La Teatrul Bulandra – Sala Izvor, va dansa o trupa algeriana alcatuita din 9 dansatori (nicio femeie printre ei) vineri si sambata de la ora 19:00.

Spectacolul se numeste Nya, care in limba araba reprezinta increderea in viata, si este intr-un stil pronuntat de street dance / hip-hop. Asta pentru ca Nya reprezinta prima montare a Baletului Contemporan din Alger, in care coregraful de origine araba Abou Lagraa a distribuit noua dansatori din 400 de concurenti fara educatie formala de dans. De aici explozia de energie virilo-urbana transmisa de show, energie neinrolata in nicio expresie clasica si familiara, exultand doar bucurie aparent nemediata de a dansa.

Nya este un diptic care incearca sa uneasca in comunicare doua expresii culturale ale sensibilitatii maure/arabe: prima parte a spectacolului se danseaza prea-cunoscutul Bolero al lui Ravel, iar a doua parte are ca partitura muzica traditionala interpretata de cantareata berbèra Houria Aichi.

Coregraful spectacolului, Abou Lagraa, absolvent al Conservatorului Național Superior de Muzică și Dans de la Lyon, și-a început cariera ca dansator în Franța ca s-o continue apoi în Germania, unde a lucrat cu Ruy Horta. În 1997 și-a fondat propria companie, La Baraka, cu care de-a lungul timpului a montat 12 creații. În 2006 a montat un spectacol pentru Opera Națională de la Paris, Le Souffle du Temps.

Bilete

Biletele costa 16.2 lei sau 32.4 lei, in functie de categoria locului, si pot fi cumparate de pe site-ul Eventim si din magazinele partenere Eventim.

Cum era de asteptat, spectacolul este adus la Bucuresti de Ambasada Frantei si de Institutul Francez.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here