NU PARCATI!


Cand: 10 Sep - 27 Sep 2015
0
744

ARCUB în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti îi invită pe bucureștenii, între 10 şi 27 septembrie, să facă un altfel de tur vizual prin capitală, cu ocazia celui mai nou eveniment de la Hanul Gabroveni: expoziția foto NU PARCAȚI! semnată de artista poloneză Maja Demska.

Absolventă de design grafic şi masterandă în comunicare vizuală, Maja Demska a studiat un semestru la UNARTE Bucureşti, timp în care a explorat țesutul urban al Bucureştiului din punctul de vedere al unui străin. O avidă colectoare de obiecte, cuvinte şi contexte, artista poloneză a venit cu ideea proiectului prin care şi-a dorit să ofere publicului român o perspectivă proaspătă şi surprinzătoare asupra unor lucruri atât de comune şi familiare care au devenit aproape imperceptibile – caprele de parcare.

Despre obiectele inspirației sale, artista declară: Caprele de parcare sunt construite din ceea ce pare că nu există. Și, într-adevăr, pentru locuitorii Bucureştiului caprele de parcare sunt invizibile – mesajul e clar, forma e familiară, obişnuită, transparentă. Aş vrea să memorez un dicţionar de obiecte care, prin prezenţa sa stângace, schimbă spaţiul public într-unul privat.

Viziunea artistei a fost de a fotografia obiectele scoase din context şi de a le prezenta ca pe nişte instalații abstracte de artă. Prin colecția fotografică de semne neoficiale, Maja Demska propune explorarea expresiilor de creativitate locală, elemente care construiesc, alături de monumente şi edificii istorice, identitatea oraşului Bucureşti.

În cadrul expoziției NU PARCAȚI! de la Sala Arcelor, Hanul Gabroveni, va fi expusă cartea cu acelaşi nume, semnată de tot de artistă. Forma neobişnută şi experimentarea cu materialele – diferitele tipuri de hârtie, carton şi fire – transformă cartea într-un obiect  de artă în sine ce va fi prezentat în cadrul expoziției.

Accesul la eveniment este gratuit.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here