Nu esti tu de vina – Top 5 replici de despartire din filme

0
1852

Celebra replică, „nu ești tu de vină, ci eu” ia forme foarte diverse în filme, de la abordarea comică I made up a new dance. It’s called the Move on with Your Life din Superstar (1999) la tranșanta Consider that a divorce din Total Recall (1990). 

 

5. 500 Days of Summer (2009) – "m-am trezit într-o dimineață și am știut"

 

 

Filmul lui Marc Webb, 500 Days of Summer, spune povestea de dragoste dintre Summer și Tom. Summer (Zooey Deschanel) nu crede în dragostea adevarată, în suflete pereche și nici în faptul că va găsi într-o zi bărbatul potrivit. În schimb, Tom (Joseph Gordon-Levitt) este un romantic care nu renunță niciun moment să-i demonstreze lui Summer că există dragostea din basme. În timpul discuției care va duce la despărțirea celor doi, ea îi spune:

Summer: „I woke up one morning and I just knew”.

Tom: „Knew what?”

Summer: „What I was never sure of with you”.

   

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – regretul despărțirii

 

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, filmul care îl prezintă pe Jim Carrey altfel decât amuzantul Ace Ventura, spune povestea lui Joel care nu înțelege cum prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile relaţiei lor. În încercările lui disperate de a o ajuta, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de spălare a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile lui dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine. În timpul acestui ciudat proces de ștergere a amintirilor, Clementine are o replică în care se simte atât dragostea ei pentru Joel, cât și regretul că cei doi nu au o relație amoroasă normală:

„I’m f**king crawling out of my skin. I should’ve left you at the flea market”.

      

3. Titanic (1997) – iubirea te face să îți piezi mințile

 

 

Titanicul lui James Cameron spune povestea americancei Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) care face parte din clasa superioară și care, sufocată de rigorile și așteptările societății eduardiene, se îndrăgosteşte de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), un spirit liber. Rose este pe vas împreună cu logodnicul ei, Cal Hockley, interpretat de Billy Zane, un moştenitor al unei averi imense. După ce Rose se îndrăgostește de Jack încearcă să se despartă de Cal, iar în discuția lor dă următoarea replică:

„I’d rather be his whore than your wife”.

          

2. Annie Hall (1977) – "dead shark"

 

 

Cel mai bun film al lui Woody Allen după mulți, Annie Hall este o comedie romantică în care Alvy Singer (Woody Allen) încearcă să înțeleagă de ce s-a încheiat relația lui cu Annie Hall (Diane Keaton). În timpul ultimei lor întâlniri, cei doi aleg să  facă o plimbare nostalgică pe Upper West Side din New York, atunci când cei doi, de comun acord, consideră că relația lor nu mai funcționază. În aceea ultimă întâlnire, Alvy trage o concluzie filosofică asupra dragostei care i se pare esențială, mai ales dacă este nevrotică, iar Annie cântă „Seems Like Old Times”. Tot atunci apare și explicația pentru care relația lor nu a mai mers bine:

„A relationship, I think, is like a shark. You know? It has to constantly move forward or it dies. And I think what we got on our hands is a dead shark”.

              

1. Closer (2004) – „nu spune că sunt prea bun pentru tine, chiar dacă sunt”

 

 

Closer, drama romantică regizată de  Patrick Marber, are în centru mai multe povești de dragoste foarte complicate. În timp ce Dan (Jude Law) și Alice (Natalie Portman) se zbat să reziste în relația lor amoroasă, Anna (Julia Roberts) și Larry (Clive Owen) trec printr-o despărțire foarte urâtă, după ce ea îi dezvăluie acestuia că a avut o relație extraconjugală.  Larry reacționează foarte nervos, confruntând-o brutal și replicându-i:

„Don't say, 'you're too good for me' … .I am, but don't say it. You're making the mistake of your life".

O altă abordare regăsim în același film, în discuția dintre Dan și Alice:

Dan: „And you left him, just like that?”

Alice: „It’s the only way to leave. ‘I don’t love you anymore. Goodbye.’”

Dan: „Supposing you do still love them?”

Alice: „You don’t leave”.

Dan: „You’ve never left someone you still love?”

Alice: „Nope”.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentThe Human Body – suntem opere de arta
Următorul articolHotel Chevalier – scurtmetraj (Wes Anderson, 2007)
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here