Noaptea Muzeelor 2013


Cand: 18 May 2013
0
695

În noaptea din 18 spre 19 mai avem parte de o nouă ediție a Nopții Muzeelor, Pe lângă expozițiile muzeelor, bineînțeles, vom avea parte pe tot parcursul nopții de spectacole de muzică, dans și teatru sau proiecții de film.

Dintre aceste evenimente îți recomandăm programul de la Muzeul Literaturii Române, unde îți garantăm distracție și voie bună alături de poeți contemporani și pianistul de jazz Mircea Tiberian, programul de la Muzeul Țăranului Român, unde se vorbeşte, se găteşte și se cântă aromânește. Nu evita nici Muzeul Satului, unde vei avea parte de muzică populară live, și nici Galeria Galateca, unde vei putea vizita Biblioteca artistului contemporan Simon Hemwood, expus în multe galerii și muzee din lume, inclusiv la MOMA. Și programul Muzeului de Istorie se anunță interesant, aici vei putea vedea re-enactments istorice și spectacole de teatru, vei putea participa la ateliere de creație și vei putea asculta un concert de muzică clasică.

E foarte bine de știut că expoziția de la Muzeul Antipa, The Human Body nu va putea fi vizitată gratuit, ci tot contra-cost, ca într-o zi obișnuită. De asemenea, expoziția eveniment de la Muzeul de Istorie, Comorile Chinei, nu va putea fi vizitată în seara de 18 mai.

În 2013 se alătură evenimentului și câteva noi organizații culturale (Galeria Galateca, Ferma Animalelor sau Palatul Știrbei, unde vei putea vizita Preview-ul Romanian Design Week și pe timp de noapte), oferindu-ne mai multe puncte de oprire de-a lungul traseului cunoscut. Harta cu programul Nopții Muzeelor va fi disponibilă în curând pe site-ul evenimentului.

Mai jos găsești lista muzeelor/organizațiilor culturale pe care le poți vizita în București. Încă o informație utilă pentru publicul bucureștean este că Noaptea Muzeelor reia parteneriatul din anii trecuți cu cei de la MINI, ale căror automobile le vom vedea în principalele locații de desfășurare, pregătite să ne asigure transport gratuit către următoarea destinație.

Noaptea Muzeelor va avea loc nu numai în capitală, ci și în Sibiu, Cluj-Napoca sau Baia Mare, ca și în alte orașe din țară unde mai multe instituții au decis să se alăture evenimentului.

 

Lista instituțiilor participante – București

 

Muzee

Muzeul de Artă „Vasile Grigore” – pictor şi colecţionar

Muzeul de Artă Veche Apuseană „Dumitru Furnică Minovici”

Muzeul Bellu

Muzeul Căilor Ferate Române (NOU)

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”

Muzeul Municipiului Bucureşti: sediul central, Muzeul „Theodor Aman” (NOU), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul Voievodal Curtea Veche

Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional de Geologie

Muzeul Naţional „George Enescu”

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

 

Organizații culturale

Arhivele Naţionale ale României

Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”

Centrul Cultural ArtSociety

Ferma Animalelor (NOU)

Fundaţia Löwendal

Galeria Galateca (NOU)

Romanian Design Week Preview – Palatul Ştirbei (NOU)

Universitatea „Spiru Haret”

World Press Photo România – Piaţa Universităţii

SHARE
Articolul precedentTop of the Lake
Următorul articolRunner, Runner
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here