Noaptea Institutelor Culturale 2013

0
822

Noaptea Institutelor Culturale (NIC), cea de-a șaptea ediție, ți-a pregătit pe 14 iunie un program complet: filme, concerte, expoziții, ateliere de creație, concursuri, petreceri și chiar prezentări de modă sau alte performance-uri speciale la cele 12 institute culturale participante.

Coordonate de Institutul Polonez, cele 11 institute pe care le vei putea vizita pe 14 iunie sunt:

– British Council – unde va fi organizat un fashion show cu tema Influența anilor '30 asupra costumului modern și o petrecere de karaoke 

– Centrul Ceh și Delegația Wallonie-Bruxelles (aflate în aceeași clădire de pe strada Ion Ghica, nr. 11) – care ți-au pregătit proiecții de animație, un recital a capella, dar și o expoziție de tableau vivants sau "sculpturi vii". Unul din modele poți fi chiar tu 

Institutul Cervantes – proiecții de filme sau Joyas musicales españolas, cu un recital de chitară clasică și flamenco susținut de Alexandru Munteanu

– Institutul BalassiInstitutul Maghiar din București – unde vei putea vedea o expoziție de fotografie dedicată cunoscutului festival de muzică Sziget semnată de Konkoly-Thege György, pe lângă spectacole de muzică, dans și jocuri

– Institutul Cultural Român – unde va avea loc un recital al pianistului Teo Milea sau proiecțiile celor mai recente scurtmetraje românești selecționate la Cannes (Romanian Short Waves 2013).

 

De asemenea, vor participa Goethe-Institut, Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Institutul Francez și Institutul Italian de Cultură.

Acestora li se alătură și Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România, pe care le poți vizita pe strada Vasile Lascăr, nr. 31 și care pregătesc o expoziție semnată de pictorița spaniolă Ima Montoya și proiecțiile filmelor Les neiges du Kilimandjaro/Zăpezile de pe Kilimanjaro și Io Sono Li/ Shun Li and the Poet.

Pe site-ul Institutului Polonez poți consulta programul complet al fiecărui institut, cu detalii asupra tuturor activităților desfășurate.

Dacă îți surâde ideea unor plimbări nocturne cu bicicleta, Asociația Green Revolution îți vine în ajutor: 50 de biciclete vor fi puse la dispoziția publicului, fără plată (le vei putea ridica de la centrul de închirieri din Parcul Herăstrău). Pentru a face o rezervare, trimite un e-mail pe adresa următoare: bucurești@instytutpolski.org.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentRoxanne
Următorul articol5 icon-uri ale culturii pop care ar trebui sa-mi placa, desi nu-mi plac
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here