Noaptea galeriilor 2012


Cand: 25 May 2012
0
997

La o saptamana dupa Noaptea Muzeelor , pe 25 mai, va avea loc Noaptea Galeriilor, deja la a sasea editie. In aceasta noapte vei putea vizita peste 30 de galerii sau spatii alternative, care iti propun un program alcatuit din vernisaje de expozitii, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video, inaugurarea unor noi locații și lansarea unor proiecte artistice.

 Galeriile pe care le poti vizita in noaptea de 25 mai sunt: Aiurart, Anaid Art Gallery, Galeria Anca Poterașu, AnnArt Gallery, Art Yourself Gallery, Atelier 030202, Atelier 35, BB5 @ Pavilion – center for contemporary art & culture, BB5@ Alert studio, BB5 @ Make a Point, Centrul Cultural al Ungariei, H’art Gallery, Recycle Nest, Salonul de proiecte, Spațiul Platforma, Victoria Art Center, Zorzini Gallery.

Noaptea (Alba a) Galeriilor este un eveniment nisat in comparatie cu Noaptea Muzeelor, cu mesaje artistice transmise in limbaje noi, pentru care gustul se capata prin expunere. Asadar, este foarte greu sa faci recomandari, fiecare va aprecia altceva din aceasta Noapte. Risc totusi trei:

–> Padurea de Sunete – o instalatie multimedia a Asociatiei Noi Facem Bine la MNAC Anexa – Calea Moșilor, nr. 62-68, etajul 1

–> lucrari de arta video la Noaptea Devoratorilor de Video Art la Studio ARTE, in str. Episcopiei, nr 2-4, langă Ateneul Român

–> prima expozitie a artistului Leon Mişosniky la H'art Gallery (str. C.A. Rosetti, nr. 25, et. 5), galeria care il reprezinta pe Ion BarladeanuLeon Mişosniky a fost un artist roman de origine evreiasca nascut in 1921 si disparut in 2007, dedicat artistic temei alienarii in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial si in timpul comunismului. Ambele picturi de mai jos sunt semnate de Misosniky.

Evenimentul Noaptea Galeriilor ramane dedicat si in 2012 artei contemporane si artistilor tineri, devenind insa mai selectivă faţă de anii trecuţi. Astfel, in acest an, harta Noptii Galeriilor va delimita clar spatiile artistice cu activitate neintrerupta pe tot parcursul anului de cele cu caracter temporar. 

Din 2012, Noaptea Galeriilor va avea doua editii anuale: una de primavara-vara si una de toamna-iarna.

Programul complet il gasiti pe site-ul evenimentului: noapteagaleriilor.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here