New York Portuguese Short Film Festival la Bucuresti

0
996
Unde: Cinema Elvira Popescu

Cand: 04 Dec 2017
Ora:19:00

Proiectarea în România a scurt-metrajelor incluse în programul New York Portuguese Short Film Festival promite să devină o tradiţie pentru cei îndrăgostiţi de cinematografia şi de limba portugheză. Poţi vedea 11 scurt-metraje noi ale regizorilor lusitani pe 4 decembrie 2017, de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu.

Filmele de anul acesta au ca teme poveştile de iubire, feminitatea, prietenia pusă la încercare în situaţii riscante sau amintirile oamenilor care vor să păstreze frumuseţea cartierelor şi a regiunilor pitoreşti din Portugalia. Spectatorii vor călători din Lisabona până în oraşele vechi ale ţării.

Cei interesaţi de literatura portugheză contemporană vor putea vedea şi un scurt-metraj inspirat de romanul Instalarea fricii, scris de Rui Zink, tradus şi în limba română. Filmul a fost regizat de Ricardo Leite. Nu lipsesc din programul filmelor scurte nici animaţiile, şi nici documentarele despre vechile cartiere cu meşteşugari din Lisabona.

NY Portuguese Short Film Festival este un festival proaspăt, primul din Statele Unite care promovează noua generaţie de regizori lusitani prin intermediul scurt-metrajelor. Festivalul este organizat de Arte Institute din New York. În Bucureşti, aceste scurt-metraje sunt proiectate în urma colaborării dintre Asociaţia Fala Português!, Arte Institute din New York, Institutul Francez şi Institutul Camões pentru Cooperare şi Limbă Portugheză.

Găseşti mai multe informaţii despre scurt-metraje şi program aici.

Poţi cumpăra bilete online, de pe Eventbook, sau din librăriile partenere Kyralina şi Humanitas.

Citeşte şi The Portuguese Cinematic Miracle – Un striptease al detaliilor

Rătăcitori prin Lisabona – Naufragiul partenerilor desperecheaţi

Munţii Înalţi ai Portugaliei – Locul alinărilor ciudate şi al nostalgiei suprarealiste

The Portuguese Cinematic Miracle – Un striptease al detaliilor

Ratacitori prin Lisabona – Naufragiul partenerilor desperecheati

Muntii Inalti ai Portugaliei – Locul alinarilor ciudate si al nostalgiei suprarealiste

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here