Natura moarta cu nepot obez

Unde: Ion Sapdaru
Cand: 08 Feb 2015
Ora:19:00
0
699

Natură moartă cu nepot obezîşi propune o mare provocare a zilelor noastre: să capteze atenţia prin dramele unor oameni simpli, ce nu pot fi protagoniştii unei istorii spectaculoase, nu vor schimba lumea, nu vor face un lucru măreţ, nu sunt bunătatea întruchipată, dar nici malefici până la capăt, nu sunt genii, şi nici eroi.

Sunt doar un exemplu ce arată cum banalitatea, atunci când este dublată de candoare şi de autenticitate, poate deveni, treptat, noul senzaţional al epocii noastre. Piesa de teatru a fost prezentată la marile festivaluri din ţară şi a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2011, şi poate fi văzută pe data de 8 februarie 2015, începând cu orele 19:00, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Regizat de Eugen Făt, după textul lui Ion Sapdaru, spectacolul Natură moartă cu nepot obez pune în scenă experienţele celui pe care alţii l-ar putea numi şi Grasu’ Contrabasu’, un bărbat de 37 de ani, dar crescut departe de lumea dezlănţuită de cele trei mătuşi cu apucături de fete bătrâne. Dorind să-l protejeze după moartea mamei lui, acestea l-au menţinut în starea de copil mare, de băiat al mamei, cocoloşit şi castrat, pentru care se decide, într-un final, angajarea unei prostituate special pentru a-i arăta cum este să fie bărbat şi fără a părăsi cuibul feminin al bătrânelor captive în trecut, de unde şi adevărata sursă a dramei. Spectacolul mizează pe interpretările actorilor Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Nicoleta Lefter şi Oana Ştefănescu.

Preţul unui bilet variază de la 26.50 lei (categoria I) la 12.72 lei (categoria a II-a).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here