Must see: Dhafer Youssef canta din nou la Bucuresti

0
521

Cvartetul Dhafer Youssef vine la Sala Radio în seara de 10 aprilie pentru a ne face uitat Bucureștiul și a ne transporta în sunetele lumii arabe combinate cosmopolit cu sunetele jazzului contemporan.

Cunoscut drept un maestru al oudului, un instrument înrudit cu lăuta și care aparține culturii Orientului Mijlociu, Africii de Nord și Mării Mediterane, Dhafer Youssef îmbină sunetul arab tradițional, robust și totodată delicat, cu influențe de jazz și rock creând un ton pastelat cu înclinații spirituale.  Cele 11 compoziții ale albumului Birds Requiem, care inițial purta numele Incantații, albumul pe care Dhafer Youssef îl promovează prin concertul de la București, au fost gândite ca fiind coloana sonoră a unui film imaginar despre două entități, trup și suflet, în care artistul este într-o permanentă căutare a spiritului său rătăcit. Alături de oud, vocea și clarinetul aduc aminte de un sunet primordial al Pământului.

Astfel, cvartetul este format, pe lângă Dhafer Youssef (oud, voce), din Kristjan Randalu (pian), Phil Donkin (contrabas) și Chander Sardjoe (tobe). 

Concertul va începe la ora 20:00, iar accesul în sală va fi permis de la 19:30. 

Biletele costă 80, 120, 140 de lei în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas) și online pe www.eventim.ro .

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here