Mr. Turner, un film despe viata pictorului J.M.W Turner


Premiera: 19 December 2014
0
1557

Producția britanică Mr. Turner are la bază destinul maestrului pictor J.M.W Turner (interpretat de Timothy Spall) și va fi prezentat în premieră în cadrul selecției Palme d'Or a Festivalului de la Cannes 2014.

Figură excentrică, pictorul englez apare ca un om măcinat de angoase. Profund afectat de moartea tatălui său a cărui validare o căutase întotdeauna, Turner duce o viață marcată de excese. Filmul descrie călătoriile sale, modul în care picta, viața sa socială din rândurile aristocrației și nu în ultimul rând poziția sa anarhică din cadrul Academiei Regale de Artă. Este memorabilă scena în care, pentru a putea picta cât mai bine o furtună de zăpadă, se leagă singur de catargul unei nave.

Viața sa amoroasă este și ea urmărită în filmul lui Mike Leigh. Turner are o legătură cu o cameristă, pe care o tratează cu superficialitate și egoism, pentru ca într-un final să se îndrăgostească de o altă femeie, alături de care va alege să trăiască incognito în Chelsea, până la sfârșitul vieții sale.

Din distribuție fac parte Tom Wlaschiha, Timothy Spall și James Norton.

Premiera europeană a filmului va avea loc pe 31 octombrie 2014, iar cea americană pe 19 decembrie 2014.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here