Mirror Mirror – Julia Roberts, umor si decoruri art nouveau

0
390

Mirror Mirror este o noua versiune cinematografica a basmului Fratilor Grimm, Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Filmul are cateva puncte bune: este ironic, are umor, Julia Roberts joaca rolul mamei vitrege, iar multe decoruri si costume sunt cu adevarat de basm.

Din pacate Mirror Mirror nu scapa de cateva minusuri majore: se incheie cu o manea bollywoodiana (pentru ca este regizat de un indian, Tarsem Singh), cei sapte pitici joaca groaznic si lipseste atmosfera de basm. Mirror Mirror este doar film de aventura si comedie, ca si cum povestea este prea veche si spusa de prea multe ori pentru a fi luata in serios. Acum povestile adevarate sunt cu Harry Potter, iar Alba ca Zapada e spusa smechereste si ironic.

Umorul e cu doua taisuri, pe de o parte da verva si vitalitate povestii (presarata constant cu mici gag-uri si umor de limbaj de calitate), dar sufoca orice incercare de a-ti folosi imaginatia si a te lasa absorbit in basm. A fost alegerea regizorului si producatorilor ca filmul sa fie asa, dar in cazul asta nu mai inteleg de ce atatea peisaje poetice, interioare art deco si rochii somptuoase. E ca si cum se vrea o versiune pop (complet desacralizata a povestii), dar in acelasi timp se incearca pastrarea aparentelor. Sunt foarte curioasa daca copiilor le va placea.

Revenind la estetica filmului, decorurile sunt cu adevarat impresionante si iti dau senzatia de cateva ori ca esti intr-o pictura gigantica de Gustav Klimt. Alteori, in schimb, filmul calca stramb la acest capitol, cazand intr-un kitsch de ti se strepezesc dintii.

Julia Roberts este imbracata in niste rochii de ti se taie rasuflarea, un haute-couture suprarealist semnat de designerul Eiko Ishioka (care a murit inainte de intrarea filmului pe ecrane, de aceea ii este dedicat). In momentul in care Roberts apare pe ecran, dialogul devine secundar pentru ca rochiile ei sunt mai convingatoare.

Actorii se impart net in doua tabere: cei care joaca bine si foarte bine, ca Julia Roberts, Lily Collins (Alba ca Zapada), Armie Hammer (in rolul lui "Fat Frumos") si Sean Bean (in rolul regelui), si cei care joaca execrabil. In ultima categorie intra fara drept de apel piticii, care nu sunt doar sapte dar sunt si actori de mana a saptea. Cu toata indulgenta, nu i-as fi vazut jucand decat in filme din categoria B. In locul unor persoane cu nanism dar incapabile sa joace, as fi ales mai degraba niste actori cu inaltime normala dar buni. Din punctul meu de vedere cei sapte pitici strica filmul de fiecare data cand apar in scena.

Per total, filmul merita vazut.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentActrite fumand
Următorul articolDinah Washington: What A Difference A Day Made
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here