Minunata lume a basmelor si povestilor


Cand: 22 Dec - 31 Jan 2015
Ora:09:00
0
837

În ultimii ani, tot mai mulţi au fost atinşi de nostalgia copilăriei înveselite de ilustraţiile din cărţile de poveşti şi basme. Copii rumeni în obraji, pictaţi în peisaje magice, prinţese îmbrăcate în costume populare slave, căluţi fermecaţi sau răţuşte preschimbate în lebede chiar în mijlocul unui decor feeric revin în lumea desenelor ce transformau volumele în adevărate opere de artă.

Ilustraţiile dinaintea erei Internetului, care îi bucurau pe copiii din perioada în care părinţii stăteau la coadă pentru a le cumpăra o portocală de Crăciun pot fi admirate cu ocazia expoziţiei Minunata lume a basmelor şi poveştilor, ce poate fi văzută între 22 decembrie 2014 şi 31 iuanuarie 2015, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Vizitatorii expoziţiei vor putea vedea sute de ilustraţii care au înfrumuseţat lumea copiilor începand cu secolul al XIX-lea şi continuând cu anii ’60 şi ’80. Organizatorii s-au gândit şi la bibliofili şi, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Naţional Bran, au pregătit o secţiune specială unde te poţi bucura de o ediţie ilustrată a Luceafărului, considerată o irezistibilă capodoperă vizuală, de o ediţie de colecţie a cărţii scrise de Regina Maria –Kildine, dar şi de o ediţie regală a volumului Basme, scris de Hans Christian Andersen, care se află în biblioteca din Castelul Bran.

Expoziţia este o reîntoarcere în timp mai ales pentru cei ce au trăit în perioada în care marea bucurie consta într-un nou volum ce includea basme din întreaga lume, de la satele ruseşti cu acele căsute de lemn colorat la ţinuturile scandinave. Vizitatorii mai au ocazia de a vedea şi niste ilustraţii rare, din colectiile particulare ale unor iubitori de artă, printre care George Trohani şi Nicoleta Petcu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here