Midnight in Paris


Premiera: 02 September 2011
0
842

Midnight in Paris, noul film semnat de Woody Allen, va incepe sa ruleze in cinematografe pe 2 septembrie, deci nu mai e mult de asteptat pentru cei pasionati de filmele lui Woody.

Regizorul are un talent uimitor de a problematiza dileme profunde si griji universale intr-un mod voios, accesibil si fermecator. Ultimul film se incadreaza in aceeasi reteta, si se pare ca i-a iesit foarte bine, conform criticilor.

Sinopsis: Gil (Owen Wilson), bineinteles alter-ego-ul lui Woody, trece printr-o criza existentiala in incercarea de a scrie un roman. Intre timp, calatoreste la Paris impreuna cu viitoarea sotie (Rachel McAdams),  o americanca fara imaginatie. Gil ajunge printr-o metoda oarecare sa calatoreasca in fiecare seara in Parisul anilor '20,  '30 sau '40, intalnindu-se cu personaje reprezentative vremurilor de atunci. V-as strica surpriza daca i-as enumera pe toti cei cu care se intalneste Gil, totusi ii devoalez pe Gertrude Stein – scriitoare americana, Picasso, Salvador Dalí, Scott Fitzgerald, Hemingway si Cole Porter – compozitor de jazz.

Filmul este o scrisoare de dragoste catre Paris, dupa ce in ultimii ani Woody Allen a trait o poveste de dragoste mai intai cu Londra (unde se petrece actiunea in trei filme semnate de el in ultimii 7 ani, Match Point, Scoop si Cassandra's Dream), iar apoi cu Barcelona (unde a filmat Vicky, Cristina, Barcelona).

Midnight in Paris este personificarea romantismului fara sa iti strepezeasca dintii, pentru ca vine acompaniat de deziluzie, reversul medaliei romantice.

Actorii alesi de Woody Allen  sunt bineinteles fix ceea ce filmul avea nevoie, inclusiv cateva tipe traznet care se pricep sa joace foarte bine: Owen Wilson (cunoscut pentru rolurile din multe comedii comerciale), Rachel McAdams (care a jucat in cateva filme comerciale, cel mai cunoscut poate fiind Sherlock Holmes din 2009),  Michael Sheen (l-ati vazut probabil in The Queen, unde il interpreta pe Tony Blair, si in Frost/Nixon, unde il interpreta pe jurnalistul care il intervieva pe Nixon), Carla Bruni (primul rol reprezentativ pentru prima-doamna a Frantei si cantareata), Marion Cotillard (Inception, La vie en rose – pentru care a primit Oscar, Un long dimanche de fiancailles), Adrien Brody ( cu un Oscar la activ pentru rolul din The Pianist).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here