Metropolight – expozitie din cadrul Bucharest Photo Week 2017

0
770
Unde: Gallery Cafe (Strada Leonida 9-11)

Cand: 13 Sep 2017
Ora:19:00

Modul în care arhitectura unei metropole şi trăirile locuitorilor interacţionează este redat vizual de unul dintre fotografii internaţionali prezenţi la Bucharest Photo Week 2017 -- cehul David Gaberle. Proiectul său -- Metropolight -- va fi prezentat în cadrul unei expoziţii. Vernisajul va avea loc pe data de 13 septembrie, de la ora 19:00, la Gallery Cafe, locaţia principală a festivalului, situată pe Strada Leonida 9-11.

Despre naşterea acestui proiect, David Gaberle declară: Acum 5 ani, am călătorit în fiecare zi cu metroul pentru a merge la muncă. Lucram în tura de noapte la un club de jazz. În acel moment al vieţii mele mi se părea dificil să trec prin atâtea coridoare aglomerate, aşa că aparatul foto m-a ajutat. Am început să mă simt diferit privind prin vizor. Haosul şi aglomeraţia de sub pământ nu mai aveau atâta influenţă asupra mea. Aveam frumoasa iluzie că sunt în control, pentru că puteam îngheţa orice moment cu ajutorul camerei foto.

Metropolight are la bază o călătorie de opt luni în marile oraşe ale lumii. Proiectul s-a finalizat într-un album foto, în primăvara anului 2017, după o campanie de crowd-funding. Albumul a fost analizat în publicaţii importante precum The British Journal of Photography sau The Guardian. David Campany l-a descris drept una dintre cele mai bune cărţi de acest tip.

David Gaberle este şi ambasador Fujifilm. Prima sa expoziţie individuală de mare amploare va avea loc în Praga, în ianuarie 2018.

Metropolight: a photobook.

LYTE video

Citeşte şi

Bucharest Photo Week 2017

Bucharest Photo Week 2017

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here