Mat Maneri si Lucian Ban in concert-eveniment la Teatrul Odeon

  0
  649

  Concertul violonistului american Mat Maneri, nominalizat la premiile Grammy, şi al pianistului român Lucian Ban, programat pe data de 14 mai 2013 la Teatrul Odeon, face parte din turneul european de promovare a primului material discografic al muzicienilor, Transylvanian Concert.

  Aceştia vor fi acompaniaţi de saxofonistul britanic Evan Parker, personaj important pe scena europeană de free jazz şi improvizaţie, unul dintre cei mai mari instrumentiști în viață, aşa cum a fost numit de publicaţia The Times.

  Albumul proiectului artiștilor – Deco Heart, rezultat al colaborării de mai mulţi ani a acestora, va fi lansat de casa de discuri ECM, recunoscută pentru rolul important pe care îl joacă în promovarea muzicii jazz, producând albume ale muzicienilor Keith Jarrett, Paul Bley, Jan Garbarek, Chick Corea, Pat Metheny, John Abercrombie etc.

  Lucian Ban este cel mai cunoscut muzician de jazz de origine română din Statele Unite. Originar din Cluj, este liderul mai multor grupuri pe scena de jazz din New York.

  Nominalizat în 2006 la Premiile Grammy pentru „Cel mai bun album de muzică alternativă” Mat Maneri este considerat unul dintre cei mai creativi muzicieni de jazz de azi, în timp ce publicaţia  All About Jazz îi recunoaşte meritul de a fi schimbat felul în care lumea jazz-ului ascultă vioara şi viola.

  Biletele pentru concert vor fi puse în vânzare începând cu data de 11 aprilie 2013. Spectacolul de pe 14 mai va începe la ora 19:00, iar după eveniment este programată o întâlnire specială cu publicul.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here