Marele Picnic ShortsUP, editia 2016 – Scurtmetraje in Gradina Botanica

0
1339
Unde: Grădina Botanică din Bucureşti

Cand: 29 Jul - 30 Jul 2016 Ora:19:00

Cum se poate răcori un colecţionar de scurtmetraje inedite, în plină vară? Îşi ia păturica, apoi se pregăteşte pentru un picnic sub lună, cu jazz şi experimente vizuale. Unde? La Grădina Botanică din Bucureşti. Aici va avea loc Marele Picnic ShortsUP, între 29 şi 30 iulie 2016. În ambele zile vor fi proiectate, între orele 19:00 şi 23:30, filme scurte despre libertatea în mijlocul naturii, despre evadarea în insulele urbane ferite de asaltul betonului. Selecţia include filme de ficţiune cu mesaj profund, comedii şi animaţie.

ShortsUP transformă Grădina Botanică din Bucureşti în oaza de vacanţă din mijlocul oraşului şi în gazda a două seri cu filme scurte, muzică, proiecţii multimedia şi ateliere. Pe lângă filme, pasionaţii de mixuri originale vor avea parte de o sesiune de muzică live, în care jazz-ul şi funk-ul vor fi aperitivele dinaintea filmelor bune datorită participarii trio-ului JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe). JazzyBIT va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare şi la mişcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menită să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din capitală prin culoare şi lumină.

Ajuns la ediţia a 3-a, evenimentul explorează memoria colectivă a cartierului Cotroceni şi rolul Grădinii Botanice în viaţa şi istoria oraşului. Pe lângă scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 şi 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale cu oamenii şi poveştile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociaţia În Cotroceni.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri, 5 august şi sâmbătă, 6 august.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiţi să vina înarmaţi cu pături, cu menţiunea că acestea vor putea fi cumpărate şi de la punctele de vânzare deschise la eveniment.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziţionate începând cu data de 12 iulie, prin Eventbook, MyTicket şi Eventim. Preţul este de 25 de lei/ seară şi 35 lei/abonament. Dacă vreţi să cumpăraţi biletul la faţa locului, veţi plăti 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here