Major Tom – un Miss Congeniality britanic

0
516

Vă mai amintiţi filmul Miss Congeniality cu Sandra Bullock în care ea joacă rolul unui agent FBI certat cu feminitatea, obligată de circumstanțe să participe sub acoperire la Concursul Miss Statele Unite? Sub îndrumarea pricepută a lui Michael Caine, ea devine o doamnă acceptabilă (nu-i iese de fiecare dată) și câștigă locul al doilea, dar și distincția de Miss Congeniality/Popularitate.

Un storyline similar, fără partea cu agentul secret, are și Major Tom al artistei engleze Victoria Melody care a debutat în România în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București, ce are ca scop prezentarea perspectivei feminine în teatru, construite de femei-dramaturg.

Spectacolul Victoriei Melody este un monolog simpatic acompaniat de scene de documentar ale tentativelor ei și ale câinelui ei, Major Tom, numit după astronautul lui David Bowie, de a câștiga concursuri de frumsețe. Fiecare pe filiera lui, desigur. Major Tom, un basset hound care o acompaniază, este fără îndoială cea mai haioasă prezentă pe scenă, îndeajuns de  leneș și apatic cât să fie și adorabil. Ba chiar, era greu de crezut, din scenele de documentar în care alerga prin parcuri, parcări și gay-parade-uri, că era același câine care pe tot parcursul piesei a fost treaz maxim 5 minute și a mers maxim 5 metri, şi asta cu greu. 

Deși Major Tom era un câștigător la competițiile de amatori, la cele de „profesionişti”, ieșea mereu pe ultimul loc. Motivată de eșecul repetat al câinelui ei, Victoria decide să-și încerce și ea norocul la un concurs de frumusețe, trecând prin toate acele cazne ale obținerii unui corp și imagine tipice unei câștigatoare de Miss, prezentându-ne astfel, din interior, ce înseamnă un astfel de eveniment, dar și aspectul nevoii stringente de a obține faima. Participarea ei se sincronizează cu acceptarea lui Major Tom la cel mai important concurs de best in show din Anglia, Crufts.

Major Tom(spectacolul) este o expunere caldă, presărată cu umorul negru tipic englezesc, a unei porțiuni din viața unui duo scenic atipic, stăpâna și cățelul ei, și voi încheia la fel ca Victoria Melody cu piesa lui David Bowie – Space Oddity, de unde vine și numele patrupedului.

Pentru mai multe informații despre Victoria Melody și Major Tom, puteți să-i consultați site-ul personal

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here