Magifique – spectacol de dans

0
758

In septembrie sunt programate la Teatrul National doua spectacole coregrafiate de fostul dansator francez, Thierry Malandain: Magifique, dansat sambata, 17 septembrie, pe muzica lui Ceaikovski, si Romeo si Julieta, dansat marti, 20 septembrie, pe muzica lui Hector Berlioz.

Thierry Malandain a conceput spectacolul Magifique ca pe un recurs tandru si, in acelasi timp, ironic la propriile amintiri din copilarie legate de cele mai populare si frumoase balete: Spargatorul de nuci, Frumoasa din padurea adormita si Lacul lebedelor. Toate cele trei sunt citate muzical (au fost folosite suitele lui Ceaikovski extrase din muzica baletelor) si gestual (multe pozitii ale dansatorilor in miscare le vei recunoaste din spectacolele puse in scena traditional, mai ales à la Marius Petipa, coregraful de legenda din secolul al XIX-lea).

Miscarile dansatorilor sunt de tip neoclasic, nefiind taiat cordonul ombilical cu vocabularul gestual clasic, miscarile ramanand foarte fluide. Totusi sunt introduse posturi noi, copilaroase, parca lipsite de constiinta a cat de caraghioase se vad din exterior. Cu siguranta va va face placere sa recunoasteti fragmente de muzica si dans, intr-un concept nou dar nu ireverentios apropo de baletul clasic. Vedeti mai jos o galerie de fotografii si un fragment din spectacol.

Spectacolul Magifique este o co-productie din 2009 a mai multor companii de gen din Franta, inclusiv compania de balet din Biarritz a coregrafului Malandain.

Biletele costa 65 sau 75 lei, in functie de categoria locului, si pot fi cumparate online de la Eventim sau din magazinele partenere Eventim. Conform site-ului, biletele mai ieftine s-au terminat, iar contingentul de 75 lei este de asemenea momentan epuizat. Dar se poate intotdeauna intra daca exista bunavointa din partea organizatorilor si cu siguranta acesta va fi cazul si aici.

In categoria dans, la Enescu mai este programata o seara de balet alcatuita din trei coregrafii (Serenade, Falling Angels si In The Middle Somewhat Elevated) oferite miercuri, 21 septembrie, de Compania de Balet a Operei Romane si, de asemenea, mai este programat spectacolul El Banch al Baletului National Chilian coregrafiat de Gigi Caciuleanu pe 4 si 5 septembrie, la Teatrul National.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here