Luna noiembrie la Ateneu – Programul concertelor simfonice

  0
  1189

  La fel ca în stagiunea trecută, Postmodern continuă să te ţină la curent lună de lună cu programul concertelor simfonice desfăşurate la Filarmonica George Enescu. În noiembrie te vei putea bucura de interpretări la pian, corn şi vioara ale unor partituri de Chopin, Dvorak, Richard Strauss, Mozart sau Ceaikovski. Ca de obicei, concertele au loc în zilele de joi și vineri ale săptămânii, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român.

  Primul concert al lunii (1 noiembrie, 19:00- 21:00) îi este dedicat dirijorului şi compozitorului Constantin Silvestri, de la naşterea căruia se împlinesc 100 de ani. Cu această ocazie, unul dintre cei mai mari pianişti contemporani, Nikolai Demidenko, va susţine un recital extraordinar, interpretând fragmente din Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian şi orchestră al lui Chopin şi din Simfonia nr. 8 în sol major semnată de Antonin Dvorak.

  Pe 7 şi pe 8 noiembrie instrumentul aflat în prim plan va fi cornul. Din program fac parte Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru corn şi orchestra (Richard Strauss) şi Simfonia nr. 2 în re major (Jean Sibelius), pe care britanicul Martin Owen le va interpreta dirijat de Christian Badea.

  Continuăm cu două concerte avându-l ca solist pe violonistul italian Giuliano Carmignola. Pe 14 şi 15 noiembrie (19 :00- 21 :00) vei putea asculta, sub bagheta aceluiaşi Christian Badea, Concertul nr. 4 în re major pentru vioara şi orchestra compus de Mozart, respectiv Simfonia nr. 4 în mi bemol major a lui Anton Bruckner.

  Spre sfârşitul lunii (21 şi 22 noiembrie, 19:00-21:00) avem parte de două concerte vocal-simfonice.  Corul Filarmonicii "George Enescu" împreună cu Orchestra simfonică condusă de olandezul Mark Mast vor interpreta integral celebrul Recviem al lui Antonin Dvorak, compus în 1890.

  Trecerea spre luna decembrie se face pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", pianistul francez Michel Bourdonclete va interpreta pe 28 si 29 noiembrie (19:00 -21:00) un program integral Ceaikovski, din care vor face parte Concertul nr. 1 în şi bemol minor, pentru pian şi orchestra şi fragmentul Pas de deux din baletul Spărgătorul de nuci.

   

  Biletele se pun în vânzare în ziua de marți a săptămânii concertului, prețurile variind între 50-65 RON la categoria I, 45-60 RON la categoria a II-a și 40-55 RON la categoria a III-a.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here