Luna mai la Ateneu – programul concertelor simfonice

  0
  1102

  Continuăm să te ținem la current cu programul concertelor simfonice de la Ateneul Român și în luna mai, când ți se pregătesc partituri de Mozart, Stravinski, Händel sau Béla Bartók, punând accent pe instrumente ca harpa, flautul sau violoncelul. Cu o mică variație (1 și 2 mai, adică miercuri și joi), concertele au loc în zilele de joi și vineri ale săptămânii, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român.

   

  Miercuri, 1 Mai și Joi, 2 Mai (19:00 – 21:00)

  În primele două zile ale lunii, concertele de la Ateneu îi sunt dedicate lui Mozart. Vor fi interpretate Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră în do major KV 467 și Recviemul lui Mozart, sub bagheta dirijorului Christian Badea. Filarmonica George Enescu va fi acompaniată de pianista franceză Danielle Laval. Soliști vor fi Irina Iordăchescu, Sidonia Anca, Ionuț Popescu și Marius Boloș, cu Iosif Ion Prunner ca dirijor al Corului Filarmonicii.

   

  Joi, 9 Mai și Vineri, 10 Mai (19:00 – 21:00)

  Programul următoarei săptămâni debutează cu un fragment semnat de compozitorul german contemporan Hans-Peter Dott – Scherzo, continuând cu Concertul pentru violoncel și orchestră al rusului Nikolai Miaskovski – supranumit părintele simfoniei sovietice și Concertul pentru orchestră semnat de compozitorul maghiar Béla Bartók. Dirijată de Israel Yinon, Filarmonica George Enescu va cânta împreună cu violoncelistul român Anton Niculescu.

   

  Joi, 16 Mai și Vineri, 17 Mai (19:00 – 21:00)

  A treia săptămână de concerte în luna mai la Ateneu îți rezervă două concerte speciale, în care vei putea asculta un program cu Händel și Verdi dirijat de Koichi Inoue (Japonia), cu participarea sopranei japoneze Akiko Hayakawa. Muzica apelor și Concertul în fa major pentru harpă și orchestră (Georg Friedrich Händel), alături de actul III al operei Bal mascat (Giuseppe Verdi) vor fi interpretate cu ajutorul cunoscutului harpist român Ion Ivan-Roncea.

  Soliști vor fi Eugen Secobeanu, Cristian Balasescu, Mădălina Stan, Marius Boloș și Constantin Cocriș, cu Iosif Ion Prunner ca dirijor al Corului Filarmonicii George Enescu.

   

  Joi, 23 Mai  și Vineri, 24 Mai (19:00 – 21:00)

  Dirijorul austriac originar din China Jin Wang și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu te vor conduce în zilele de 23 și 24 mai printr-un program jucăuș, care include Uvertura operei Scara de mătase a compozitorului italian Gioachino Rossini, Concertul pentru flaut și orchestră semnat de românca Carmen Petra Basacopol (ciclul Lucrări concertante românești), Fantezia "Carmen" de Georges Bizet și Ritualul primăverii al rusului Igor Stravinski.

   

  Joi, 30 Mai și Vineri, 31 Mai (19:00 – 21:00)

  Luna mai se încheie cu două concerte dirijate de Horia Andreescu, cu participarea pianistului argentinian Nelson Goerner. Împreună cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, cei doi îți vor oferi o seară petrecută în compania compozitorului contemporan german Wolfgang Rihm și al său Ernster Gesang , urmând apoi Concertul nr. 24 în do minor pentru pian și orchestră KV 491 de Mozart și încheind cu Simfonia nr. 4 de Gustav Mahler.

   

  Biletele pentru concertele simfonice se pun în vânzare în ziua de marți a săptămânii concertului, în limita locurilor disponibile (după cele ocupate de către abonați), iar prețurile variază între 5065 RON la categoria I, 4560 RON la categoria a II-a și 4055 RON la categoria a III-a.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here