Ludwig van Beethoven sau Sublima Revolutie


Cand: 18 Feb 2015
Ora:19:30
0
568

Fundația Calea Victoriei și Teatrul Odeon organizează un nou eveniment din seria conferințelor interactive Vorbe despre Muzică și Muzicieni, în cadrul căruia dirijorul Tiberiu Soare va povesti publicului despre Ludwig van Beethoven sau Sublima Revoluție.

Muzica lui Beethoven a transformat peisajul muzical european, facând trecerea dintre ceea ce au devenit ulterior muzica clasică și romantică. Beethoven lasă în urmă armoniile muzicii baroce și lărgește semnificațiile sonatei, simfoniei, concertului sau cvartetului. Muzica lui este impregnată cu idealuri iluministe, ce propun eliberarea omului de sub dogmele religioase, încurajează indivudualitatea și spiritul rațional și pun sub semnul întrebării autoritățile sociale.

Proiectul Vorbe despre Muzică și Muzicieni se derulează de-a lungul mai multor episoade în care publicul va călători în universul muzical și va asculta poveștile unor mari muzicieni. Ludwig van Beethoven sau Sublima Revoluție este al treilea eveniment desfășurat, precedat de W.A Mozart și Alchimia Sunetelor și Barocul în Muzică: Dantelă și Oțel și va fi urmat de o întâlnire dedicată lui Piotr Ilici Ceaikovski și muzicienilor ruși.

 Evenimentul va avea loc la Teatrul Odeon, Sala Studio, pe 18 februarie 2015 de la ora 19:30.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here