Lore


Premiera: 12 July 2013
0
619

În 2013 așteptăm în cinematografele românești un thriller dramatic plasat la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Lore.  Protagoniștii sunt cinci copii, anterior privilegiați, rămași brusc pe cont propriu în urma arestării părinților lor naziști. 

Copiii trebuie să străbată întreaga Germanie pentru a ajunge la bunica lor. Lore (Saskia Rosendahl) este cea mai mare dintre frați și singura care poate înțelege ceea ce se întâmplă în jurul ei. Evenimentele prin care trece împreună cu frații ei îi vor schimba percepția asupra lumii, publicul urmând să fie martor la o evoluție psihologică, grăbită de circumstanțele războiului. 

Regia filmului este semnată de australianca Cate Shortland, cea care a făcut în 2004 un alt film despre maturizarea unei adolescente, de această dată de natură sexuală – Somersault. 

Lore s-a remarcat, printre altele, la Festivalul Internațional de Film de la Tromsø, Norvegia (Marele Premiu), Hamburg FF (Premiul Criticii), Stockholm FF (, Cel mai bun film și Cea mai bună actriță)  sau la Festivalul de Film de la Ghent, Belgia (Marele Premiu).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here