Livada de vişini

0
836

Livada de visini este ultima piesa de teatru a dramaturgului rus Anton Cehov, cu premiera in anul 1904. A devenit in timp o piesa clasica in repertoriile teatrelor, fiind foarte jucata. A fost montata si la noi, printre altii de catre regizorul Andrei Serban.

Montarea regizorului Felix Alexa la Teatrul National Bucuresti ii are in distributie pe Maia Morgenstern, Irina Movilă si Marius Manole. Actorul Conrad Mihai Mericoffer a luat Premiul UNITER pentru debut pentru rolul Trofimov, la Gala 2011.

Piesa Livada de visini pune diverse probleme existentiale unei familii de aristocrati rusi ce se intorc la mosie chiar inainte ca aceasta sa fie vanduta la licitatie pentru platirea ipotecii restante. Mosia cuprinde si o livada veche si foarte valoroasa de visini. Desi are optiuni de salvare, familia aristocrata fara vlaga vitala lasa ca mosia sa fie vanduta fiului unui fost iobag. Piesa problematizeaza sensul existentei individuale, cat si sensul si substanta (sau lipsa acestora) in burghezia nou aparuta odata cu abolirea iobagiei, dar si in aristocratia decadenta.

În Livada de vişini a lui Felix Alexa de la TNB vişinele livadei au devenit compot, iar decorul întreg, semnat de Diana Ruxandra Ion, este un dulap imens plin cu borcane mari cu compot de vişine. 

Pretul biletelor: 40 lei, 30 lei, 16 lei (elevi, studenţi, pensionari)

SHARE
Articolul precedentEric Clapton – Lay Down Sally
Următorul articolIsis – Panopticon – 3 – In Fiction
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here