Listen Up Philip

0
530

Cu Listen Up Philip, regizorul Alex Ross Perry face tranziția de la filme independente la care nimeni nu se uită – Impolex – la filme independente cu Jason Schwartzman și Elisabeth Moss pe afiș – impropriu spus; filmele lui Perry se caracterizează și prin afișele ilustrate. Dacă ai vrea să-l etichetezi pe regizorul american aflat la al treilea lungmetraj, cuvântul de ordine ar fi incomod. Filmele lui Perry sunt incomode, iar Listen Up Philip nu se abate de la această caracterizare.

În acest spirit, ne este prezentat un protagonist demn de dispreț, pe care însă nu-l vom disprețui: Philip (Schwartzman) este un tânăr scriitor, aflat la al doilea roman, care își sabotează succesul prin atitudine. În plină promovare a noii cărți, Philip acceptă să petreacă un timp la casa idolului său literar, Ike Zimmerman (Jonathan Pryce), părăsindu-și fără un cuvânt iubita, interpretată de Elisabeth Moss.

Dacă introducerea figurii mentorului (Pryce dă viață unui Zimmerman la fel de egocentrist ca protejatul său) este previzibilă, Alex Ross Perry apelează la alt mijloc de a scoate povestea din anonimat: introducerea unor tehnici literare în film. În acest scop, Listen Up Philip este narat de Eric Bogosian (ca și cum Philip și-ar transforma pe loc viața în roman), iar protagonistul este complet abandonat pentru dezvoltarea unor fire narative secundare: ce face Ashley după ce este părăsită pe Philip? Va reuși Ike să stabilească o relație sănătoasă cu fiica sa? Va asculta Philip și altă voce decât a sa?

În film apar și Krysten Ritter (Breaking Bad), Joséphine de La Baume (Rush) și Jess Weixler (The Good Wife).  

 

 

 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here