Like Father, Like Son


Premiera: 21 February 2014
0
659

Ai tot ce pare a fi o viaţă perfectă: succes profesional şi o familie fericită. Munceşti asiduu şi crezi că eşti capabil să treci de orice obstacol, până când, într-o zi, afli că, de fapt, copilul pe care l-ai crescut timp de 6 ani nu este al tău, ci a fost schimbat la maternitate printr-o încurcătură.

Acestea sunt premisele dramei domestice Like father, Like Son, regizată de japonezul Hirokazu Koreeda, ce urmăreşte parcursul psihologic al lui Ryota (Masaharu Fukuyama), tatăl pus în situaţia de a alege între fiul său natural şi cel pe care l-a crescut alături de soţia sa Midori (Machiko Ono).

Deşi subiectul are toate aparenţele unui clişeu, elementele melodramatice sunt estompate de profunzimea subtilă a poveştii ce mizează pe tensiunile ascunse care îi stau la bază. Acesta este şi motivul pentru care filmul a luat premiul juriului la CannesLike Father, Like Son concentrându-se asupra concepţie idealizate despre viaţă a tatălui ce se schimbă odată ce se izbeşte de realităţi mai complexe, făcându-l să se îndoiască chiar şi de rolul său de părinte. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here