Lidice (R: Petr Nikolaev, 2011, Cehia) – Trailer

0
415

Masacrul de la Lidice din 1942 este cel mai întunecat moment al istoriei recente ceheşti, fiind de altfel singurul act de genocid din timpul războiului, recunoscut de către Germania nazistă.

Filmul reuneşte trei poveşti ale unor destine distruse de acest episod. Prima dintre ele este aceea a unei familii în care tatăl îşi ucide fiul în mod accidental şi este condamnat la închisoare. A doua ne aduce în prim plan pretextul folosit de nazişti pentru masacru, o scrisoare care era în mod evident o minciună nevinovată, urmărind să ascundă o infidelitate conjugală. A treia poveste este despre frică, despre asumarea responsabilităţii şi despre compromisul pe care cineva trebuie să-l facă pentru a supravieţui, pierzându-şi însă demnitatea şi onoarea.

SHARE
Articolul precedentFur – filmulet animat
Următorul articolVisul
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here