Let’s be cops sau cum sa ingramadim clisee intr-o zi caniculara

0
329

O să o spun direct, ca să încep cu bilele albe – să alegi pentru vizionarea unui film Sun Plaza, când căldura îi împinge pe oameni în toate locurile cu aer condiționat din belșug, este o idee minunată. Un mall puțin populat, unde nu riști niciodată să te calci pe bătături cu vecinii de scaun, este un maaaare plus.

Povestea filmului Let’s be copseste inimaginabil de simplă, ca și când producătorul (Luke Greenfield) nu a dorit nicio secundă să agite neuronii și să facă – Doamne ferește – căldură cerebrală spectatorilor: doi prieteni, Ryan și Justin (Jake Johnson și Damon Wayans Jr. ), colegi de apartament, au venit din Ohio în L.A cu onorabila intenție de a-și schimba norocul. Noi îi vedem, clasic, ajunși la 30 de ani, fără perspective și fără realizări – unul este un fost jucător de rugby, căruia toți îi prevestiseră o carieră strălucită, iar celălalt, un game designer ale cărui idei nu sunt luate niciodată în considerare și care a conceput un joc cu polițiști pe care nu este în stare să-l vândă. Viața e grea și nedreaptă, toți au ceva cu mine, blah, blah… Până într-o zi (mai exact, seară), când, cu ocazia unui bal mascat-slash-reuniune de clasă, cei doi îmbracă două uniforme de polițiști și ajung să se facă de râs într-un mare fel.

Cu coada între picioare și simțind că sunt ratații din curtea școlii, cei doi părăsesc petrecerea și ajung pe străzile animate ale Orașului Îngerilor, unde lumea îi tratează ca pe niște polițiști cu acte în regulă. Acesta este declicul pentru cei doi oameni ai legii wanna be. De la a opri circulația pe trotuar la a cumpăra o mașină de poliție de pe ebay nu e decât un click, iar cei doi, cu ajutorul tutorialelor de pe youtube încep să se creadă ușor the real thing. Ce să vezi, pe fata mult râvnită de Justin, Josie (Nina Dobrev), chelneriță a unui bar deținut – cum altfel? – de un cuplu de bătrâni inofensivi – a pus ochii și cel mai temut mafiot din oraș, Mossi (James D'Arcy). Clișeele curg ca secera prin spicele de grâu, vorba neaoșului hit estival: Mossi este est-european, este super-tatuat, poartă trening și este o fiară însetată de sânge. Noroc cu ochii albaștri ai lui D'Arcy și cu îmbrățișarea interesantă a sa a posturii de psihopat că altfel se scorojeau pereții.

Pericol, pericol, fata bate din gene, barul este în primejdie, bătrâneii sunt amenințați și cei doi falși polițiști simt că este de datoria lor să-i pună la punct pe băieții răi – ați ghicit, banda lui Mossi, traficanți-de-nu-se-știe-ce. Bineînțeles că lucrurile scapă de sub control, dar, cu ajutorul lui Segars, un polițist adevărat , totul se termină cu bine.

Blah-blah…băiatul rămâne cu fata, își vinde și jocul și the american dream lives on!

De la Jake Johnson și Damon Wayans Jr. aveam așteptări mari, cunoscându-le potențialul din seria TV New Girl, și respectiv Happy Endings, unde rolurile îi exploatează fabulos. Și acolo Johnson (în rolul lui Nick Miller) primește tot postura de loser, dar cu un touch de fascinație, deoarece este atât de bipolar și excentric încât îți stârnește râsul în mod natural. În Happy Endings, Damon Wayans Jr. este jumătatea colorată a unui cuplu bizar și draguț, reușind să se afirme fără artificii.

În rolul primadonei o regăsim pe Nina Dobrev, consacrată de seria The Vampire Diaries. Acum nu știu alții ce văd, dar jocul său este identic cu cel al personajului din serialul mai sus amintit și anume Elena Gilbert – aceeași mimică, aceeași atitudine, ba chiar același stil vestimentar și chiar și aceeași coafură. Deja vu- boss level!

În rolul polițistului bun și brav îl regăsim pe Rob Riggle (22 Jump Street, Modern Family, New Girl,Hotel Transylvania), iar în rolul lui il cappo di tutti capi îl avem pe Andy Garcia, credibil și demiurgic.

În alte roluri joacă Keegan-Michael Key, Natasha Leggero și Jonathan Lajoie.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here