Les Misérables


Premiera: 25 January 2013
1
742

Les Miserables este o noua adaptare a romanului omonim al lui Victor Hugo, transformata de aceasta data intr-un musical, dupa musical-ul de succes Les Miserables creat in anii '80. 

Pentru cei care nu stiu, actiunea se petrece in Parisul secolului al XIX-lea, urmarind vietile mai multor personaje, firul unificator fiind Jean Valjean, un fost detinut ce incearca sa isi refaca viata si sa isi mantuiasca trecutul. 

Jean Valjean este jucat de Hugh Jackman; politistul Javert care il urmareste pe de abia eliberatul detinut este interpretat de Russell Crowe; Anne Hathaway este Fantine, lucratoare intr-o fabrica; Amanda Seyfried este Cosette, fiica lui Fantine, iar Eddie Redmayne il interpreteaza pe Marius Pontmercy, dragostea lui Cosette.

Les Miserables este una din cele mai ecranizate povesti din toate timpurile, cu peste 50 de filme pentru marele ecran sau TV si filme de animatie inspirate din aceasta poveste.

A primit premiul Movie of the Year din partea American Film Institute, iar la Globurile de Aur 2013 a primit premiul pentru cel mai bun musical/cea mai buna comedie si cei mai buni actori: Hugh Jackman si Anne Hathaway.

Urmeaza ceremoniile de decernare ale premiilor BAFTA si Oscar, unde a acumulat mai multe nominalizari, intre care si pentru Cel Mai Bun Film.

Galerie video

1 COMENTARIU

  1. […] Jean Valjean este jucat de Hugh Jackman; politistul Javert care il urmareste pe de abia eliberatul detinut este interpretat de Russell Crowe; Anne Hathaway este Fantine, lucratoare intr-o fabrica; Amanda Seyfried este Cosette, fiica lui Fantine, iar Eddie Redmayne il interpreteaza pe Marius Pontmercy, dragostea lui Cosette. Citește mai mult și vezi trailerul Les Miserables. […]

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here