Les Films de Cannes a Bucarest, editia 2016 – Castigatorul trofeului Palme d’Or si noul film regizat de Xavier Dolan, printre filmele incluse in program

0
1480

Cand: 14 Oct - 23 Oct 2016

Ediţia din 2016 al unuia dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate cinefililor – Les Films de Cannes a Bucarest -- va avea loc între 14 şi 23 octombrie. Pe lângă peliculele regizorilor din Egipt şi Orientul Mijlociu (anunţate aici), vor mai putea fi văzute la Bucureşti filmul distins cu marele trofeu Palme d’Or, I, Daniel Blake, în regia lui Ken Loach, dar şi Juste la fin du monde, noul film regizat de Xavier Dolan, cel numit copilul teribil al noului val de cineaşti. Nu vor lipsi nici American Honey (regizat de Andrea Arnold), filmul distins cu Premiul Juriului, şi nici surpriza pentru admiratorii fraţilor Dardenne, a căror nouă peliculă, numită La fille inconnue, va fi proiectată la Bucureşti. Acestor premiere li se alătură şi Loving, filmul regizat de Jeff Nichols.

După ce în 2014 a fost prezent cu Jimmy’s Hall, un film despre cel dornic să promoveze doctrina comunistă în Irlanda, Ken Loach a revenit cu alt film având o temă socială, datorită căruia a primit marele trofeu Palme d’Or. I, Daniel Blake prezintă situaţia dramatică a unui bărbat care încearcă, alături de o mamă singură, să-şi obţină drepturile în urma unui accident de muncă.

I, DANIEL BLAKE - OFFICIAL UK TRAILER [HD]

LYTE video

Una dintre cele mai asteptate premiere de anul acesta este şi noul film regizat de Xavier Dolan, care a primit Marele Premiu şi premiul acordat de Juriul Ecumenic. Inspirat dintr-o piesă de teatru, Juste la fin du monde spune povestea unui scriitor care se reîntoarce la familia părăsită acum 12 ani. Motivul? Mai are foarte puţine zile de trăit. În distribuţia filmului îi veţi regăsi pe unii dintre cei mai iubiţi actori francezi ai momentului: Marion Cotillard, Vincent Cassel, Lea Seydoux, Gaspard Ulliel şi Nathalie Baye.

Juste la fin du monde - It's Only The End of the World | official trailer - Winner Cannes

LYTE video

O altă poveste de viaţă care a impresionat criticii, de data aceasta inspirată dintr-un caz intrat în istorie, este prezentată şi în filmul Loving. În anii segregării, Richard şi Mildred Loving îşi apără în instanţă dreptul de a se fi liberi, la propriu, deoarece mariajul interrasial era încă interzis în Statele Unite, iar ei au fost arestaţi după ce s-au căsătorit. În anul 1967, lupta lor din instanţă a devenit cunoscută drept cazul Loving vs. Virginia. Spectatorii din România vor putea vedea filmul emoţionant regizat de Jeff Nichols şi inclus în competiţia pentru Palme d’Or înaintea premierei oficiale din Statele Unite.

LOVING - Official Trailer [HD] - In Theaters November 4

LYTE video

Tema periplului adolescentin este şi ea prezentă în selecţia Les Films de Cannes a Bucarest prin American Honey, în care îl veţi vedea şi pe Shia LaBoeuf, dar şi pe debutanta aclamată de critici – Sasha Lane. Filmul regizat de Andrea Arnold prezintă aventurile unei adolescente care alege să călătorească prin ţară alături de o echipă de vânzări. Filmul pentru care Andrea Arnold a obţinut al treilea premiu al juriului din carieră este considerat unul dintre cele mai bune din categoria peliculelor în care sunt prezentate dramele adolescenţilor din generaţia actuală.

American Honey | Official Trailer HD | A24

LYTE video

Pentru cei dornici să vadă un film de suspans, organizatorii au pregătit noua peliculă a fraţilor DardenneLa fille inconnue. O moarte suspectă în care este implicată şi o doctoriţă care decide să nu răspundă când aude sunetul insistent al soneriei este detaliul de la care pleacă un thriller considerat diamantul brut al fraţilor Dardenne, conform revistei Inrockuptibles.


LYTE video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here