Les films de Cannes a Bucarest 2014

0
677

În perioada 24-30 octombrie vom avea parte de cea mai plăcută invazie: invazia de filme bune,  în cadrul festivalului Les films de Cannes a Bucarest, care aduce filme prezente la Cannes în 2014. Printre cei mai mari regizori care au participat în cea mai importantă competiție de filme din lume ce se vor regăsi și în programul de la București, se numără: David Cronenberg, Jean-Pierre și Luc Dardenne, Ken Loach, Bruno Dumont și Naomi Kawase.

Anul acesta femeile au dominat festivalul fiind recompensate pentru interpretări excepționale sau regie. O astfel de surpriză vine din partea actriței Julianne Moore care a obținut trofeul de interpretare feminină la Cannes, în rolul unei vedete pe final de carieră torturată de amintirea mamei ei abuzive în filmul lui Cronenberg (aflat la a 5-a luptă pentru Palme D’Or), Maps to the Stars. Pe lângă Moore, producția beneficiază de o distribuție considerabilă formată din: John Cusack, Mia Wasikowska, Olivia Williams, Robert Pattinson sau Sarah Gadon.

O altă performanță impresionantă vine din partea actriței franceze Marion Cotillard în al optulea film al regizorilor belgieni Jean- Pierre și Luc Dardenne cu care au fost prezenți la festival, Deux jours une nuit. Cei doi regizori au câștigat în trecut 2 trofee Palme D’Or cu Rosetta (1995) și L’Enfant (2005).

Printre peliculele la care cinefilii n-ar trebui să lipsească se vor regăsi și "spectacolul simțurilor”, Still the Water, al regizoarei japoneze Naomi Kawase, dubla premiantă la Cannes, Jimmy’s Hall ce reprezintă și un record al regizorului Ken Loach aflat la al 12-lea film în competiție, dar și mini-seria imprevizibilului Bruno Dumont, P’tit Quinquin.

Spectatorii le vor vedea în premieră în  România împreună cu alte filme apreciate din festivalul de la Cannes, iar locațiile unde vor fi proiectate sunt: Cinema Patria, Cinema Studio și Elvira Popescu.

Programul complet va fi publicat în curând aici.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here