Lear

0
533

Spectacolul Lear de la Teatrul Bulandra presupune o adaptare total inedita a piesei lui Shakespeare, King Lear. Regizorul Andrei Serban foloseste numai actrite in punerea in scena a uneia dintre cele mai apreciate tragedii ale dramaturgiei mondiale.

Daca mai are nevoie de prezentare, Andrei Serban, care a mai montat si alte piese clasice precum: Unchiul Vanea la Teatrul Maghiar de Stat sau Pescarusul  la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, este cel mai apreciat regizor roman de teatru (in tara si nu numai) datorita autenticitatii spectacolelor lui si al modului atent de implicare a neconventinalului in montarile sale.

Lear urmeaza fidel firul narativ shakespearian, ramanand o poveste despre autoamagire, prietenie, valori si loialitate, dar actiunea este stramutata in Romania, care datorita compozitiei sale (cele trei provincii istorice), ocupa la fix fisa regatului pe care regele Lear (Mariana Mihut) il va imparti fiicelor sale.

Jucat intr-un decor inedit, realizat de Dragos Buhagiar, spectacolul ii capteaza pe cei prezenti in universul creat de Shakespeare si Serban timp de aproape 4 ore.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here