Le Skylab


Premiera: 24 August 2012
0
533

In vara anul 1979, o familie numeroasa se reuneste in regiunea Bretania, Franta cu ocazia celei de-a 67-a zi de nastere a bunicii Amandine. Julie Delpy transpune cateva din propriile experiente din copilarie in povestea micutei Albertine (Lou Avarez), fetita de 10 ani care da tonul acestei comedii nostalgice.

Totul se petrece pe fundalul prabusirii satelitului NASA denumit Skylab, despre care nu se putea anticipa cu exactitate locul unde va cadea. Albertine este convinsa ca Skylab se va prabusi tocmai in Bretania, facand victime si in familia ei. Confruntata si cu tranzitia inspre adolescenta, fetita traieste cu intensitate aceasta vacanta de vara, observandu-i pe cei din jur si atragandu-i pe spectatori in acest tablou frantuzesc. 

Julie Delpy continua cu Le Skylabsirul de filme la care participa atat in distributie, dar si in calitate de scenarist si regizor, cel mai recent fiind 2 Days in New York, in care a jucat alaturi de Chris Rock. Delpy interpreteaza rolul mamei lui Albertine, in timp ce tatal fetitei este intruchipat de Eric Elmosnino.

Le Skylab a luat Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Film de la San Sebastian, editia 2011.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here