Le sel de la terre

0
543

Pentru regizorul Juliano Ribeiro Salgado, tatăl său, fotograful brazilian Sebastião Salgado, a fost mai degrabă o figură legendară decât una paternă. Filmul documentar Le sel de la terre este încercarea fiului de a-și înțelege tatăl absent, iar pentru aceasta Juliano Ribeiro Salgado își combină viziunea injectată de culoare cu cea a regizorului Wim Wenders (Pina).

Wenders, un mare admirator al fotografiei lui Sebastião Salgado, este și extrem de compatibil cu acesta pe terenul esteticii: cer plumburiu brăzdat de nori, căldură în alb-negru, fotografii iconice semitransparente suprapuse înregistrărilor cu fotograful transpun o carieră îndelungată și prolifică într-un film care nu-și trădează subiectul. 

Le sel de la terre urmărește procesul din spatele unor proiecte fotografice precum The Sahel, the End of the Road, Workers, sfâșietorul Exodus – care i-a distrus lui Sebastião Salgado încrederea în puterea de refacere a umanității – și recăpătarea speranței prin Genesis – o colaborare cu fiul Juliano Ribeiro Salgado și o cronică a locurilor de pe Pământ neatinse de om.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentStar Wars: Episode VII – The Force Awakens
Următorul articolTaxi Driver (Trailer)
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here