Le Port Roumaine. C’est Chic!


Cand: 05 Dec - 08 Dec 2013
Ora:10:00
0
524

Centru pentru arte contemporane, Alchemia, în partenieriat cu brandul românesc Iiana, organizează la acest început de lună expoziția cu vânzare Le Port Roumanie. C’est Chic!

Scopul evenimentului este de a readuce în centrul atenției costumele portului vestimentar românesc, reprezentând, totodată, cea mai mare și valoroasă selecție de piese vestimentare specific românești, fiind expuse peste 1000 de articole originale pentru sezonul toamnă-iarnă 2013-2014. În colecțiile expoziției se vor regăsi bluze tradiționale pentru femei, copii și barbați, sumane, fuste unicat, fote și valnice, rochii cu broderie vintage, bundițe din blană de oaie, veste din lână, brâuri și multe alte piese. Toate articolele vestimentare sunt lucrate manual și reprezintă diferite regiuni etnografice ale țării.

Evenimentul cuprinde și un workshop susținut de arh. Ioana Corduneanu, autoarea blogului Semne Cusute, în cadrul căruia vei putea descoperi poveștile spuse de motivele tradiționale românești și semnificațiile lor.

Expoziția Le Port Roumaine. C’est Chic! se va desfășura între 5 și 8 decembrie 2013 în noul sediu Alchemia (str. Aviator Nicolae Velescu, nr. 6) și va putea fi vizitată între orele 10:00 și 22:00.  

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here