La Sylphide


Cand: 27 Jun - 30 Jun 2013
0
760

La Sylphide este una dintre cele mai vechi piese de balet romantice puse în scenă. Baletul a avut premiera în 1832 pe scena Operei din Paris, fiind coregrafiat de către Philippe Taglioni pe muzica lui Jean-Madeleine Schneitzhoeffer. Însă, varianta din 1836 a coregrafului danez August Bournonville a transformat piesa într-un balet clasic.

Tânărul scoțian James Ruben este vizitat în somn de o zână, o silfidă care îl sărută și dispare înainte ca el să se trezească. James rămâne cu amintirea zânei din vis, dar decide să dea uitării întâmplarea, pentru că urma să se căsătorească.

Înainte de nuntă, o bătrână vrăjitoare îi spune logodnicei lui, Effie, că James este îndrăgostit de altcineva și că ea se va căsători cu Gurn, prietenul lui James. 

Zâna apare din nou inainte ca ceremonia sa aiba loc și fură din mâinile lui James inelul pe care urma să i-l dea lui Effie. Acesta o urmărește în pădure, unde rămân alături de ea până când o întâlnesc din nou pe bătrâna vrăjitoare.

În prezent, baletul este pus în scenă de Pierre Lacotte, care aduce publicului o versiune fidelă a originalului. În România, spectacolul va fi difuzat la The Light Cinema de către Opera din Paris, pe 27, 28, 28 si 30 iunie.

Prețul unui bilet este de 45 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here