La Belle et la Bête

0
734

După ecranizarea din anii ’40 a lui Jean Cocteau, un alt regizor francez, Christophe Gans (Brotherhood of the Woolf), aduce pe marele ecran basmul Frumoasa și Bestia al lui Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont. De data aceasta personajele principale sunt interpretate de Vincent Cassel și Lea Seydoux (La vie d'Adele).

Povestea are loc în anii 1700, atunci când, într-o zi, câinele lui Belle, mezina unei familii cu șase copii, se pierde pe proprietatea îngrozitorului și maleficului Bête, care este hotărât să-l omoare. Belle, însă, din dragoste pentru patrupedul său se decide să se sacrifice în locului lui și devine captivă în palatul Bestiei. În fiecare zi cei doi învață să se cunoască și să se familiarizeze unul cu celălalt. Odată cu trecerea zilelor, apar sentimentele și, în cele din urmă, dragostea dintre cei doi reușește să învingă diferențele.

La Belle et la Bête al lui Gans nu se apropie nici de viziunea lui Cocteau și nici de filmele realizate de Disney, acesta folosindu-se de povestea de dragoste dintre Frumoasa și Bestia pentru a vorbi mai ales despre o temă socială: sfârșitul aristocrației.

Pe lângă rolurile principale interpretate de actorii francezi Vincent Cassel (Bestia) și Léa Seydoux (Frumoasa), în film joacă André Dussollier (tatăl Frumoasei), Myriam Charleins (Astrid), Nicolas Gob (Maxime), Louka Meliava (Tristan) și Dejan Bucin (Louis). 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here